Чуждото мнение е ужасно тежък и крайно ненужен товар. И

...
 
Чуждото мнение е ужасно тежък и крайно ненужен товар. И
Коментари Харесай

Избери да не ти пука и живей щастливо – защото това е формулата за щастие

 

Чуждото мнение е извънредно тежък и извънредно непотребен товар. И колкото по-рано осъзнаем това, толкоз по-щастливи ще бъдем. Прекалената угриженост и тревога не водят до нищо хубаво. Те унищожават нашата душeвност, а на по-късен стадий, в случай че не успеем да ги овладеем, се отразяват неподходящо и на физическото ни здраве.

Животът не е елементарен, да. Но без значение какво се случва, в никакъв случай не би трябвало да губим религия. А постоянно би трябвало да се опитаме да запазим успокоение. До колкото обстановката ни разрешава. Ако се тревожите за всяко нещо и всеки проблем прекомерно доста, по този метод вие се обричате на живот, изпълнен с отрицателни страсти и възприятие.

Ето кои са преимуществата на това да не ти пука от мнението на хората

 

Може да бъдеш себе си

Някои хора цялостен живот носят маски. Цял живот играят непознати функции, представяйки се с облик, извънредно отдалечен от същността им. Питате се за какво? Отговорът е доста елементарен – с цел да се харесат на останалите. Не знам по каква причина множеството хора изпитват потребност от непознатото утвърждение и от това да бъдат харесвани от всички.

И цялостен живот прикриват същинското си аз. Но дали това им носи благополучие? Дали може да бъдеш горделив, когато всяка заран, излизайки от у дома, слагаш маската, която всички харесват. И в никакъв случай, даже за секунда не си себе си? Не се държиш като себе си.

Когато не ти пука за мнението на останалите и за това какво ще кажат и помислят за теб – ти може да бъдеш себе си. И знаете ли какво? Няма нищо по-прекрасно от това възприятие.

Да не ти пука ти дава мощ

Едва ли има човек на този свят, който да няма фантазии и цели. Едва ли има някой, който не желае безусловно нищо от този живот и надлежно не желае да бъде благополучен. Когато си прекомерно угрижен от това какво ще си помислят и кажат другите за теб, ти си изпълнен с нерешителност. И постоянно се страхуваш от неуспех и от това да не разочароваш останалите.

Да не ти пука ти дава мощ. И успокоение. И убеденост. Когато не ти пука от мнението на хората, ти не се страхуваш, че може и да се провалиш. И следваш самоуверено своите цели. Дори и да се провалиш, непознатото мнение не може да те нарани, нито да ти повлияе по някакъв метод. Защото единственото мнение, което има значение е твоето лично.

Питате ли се по какъв начин някои хора изглежда  толкоз щастливи? Знаете ли за какво? Защото те са осъзнали за тежкия товар, който години наред са носили и за неговата незначителна стойност. И по какъв начин той се е опитал да унищожи живота им и да им отнеме правото на благополучие.

Да не ти пука ти дава успокоение

Когато се притесняваш прекомерно доста, в никакъв случай не може да се насладиш на спокойствието. Напрежението, което изпитваш непрекъснато е толкоз нездравословно и още веднъж извънредно излишно. Не сте ли се чудили по какъв начин в предишното сте се тормозили за неща, които през днешния ден нямат безусловно никакво значение и стойност и са просто минало? А коствало ли си е да си хабите нервите за тях? Не, нали. Сега не е по-различно.

Отново сте изпълнени с отрицателни мисли и терзание по идно събитие или преживелица, която ви е разтревожила. Но помнете, че каквото и да става в този момент, то след няколко години няма да има никакво значение. И е извънредно излишно и нездравословно всяко терзание, тъй като стресът се отразява неподходящо на вашето здравословно положение.

Обичаш свободно и избираш свободно

Знаете по какъв начин е – любовта е комплицирана. Доста комплицирана. А връзките сред мъжа и дамата от време на време могат да бъдат повече от трагични. Особено, когато щастието на единия зависи от мнението на другия. Ето още едно от преимуществата, когато в действителност не ти пуска за мнението на хората, даже и да става въпрос за твоята половинка.

Да, малко или доста тук е друго. Да, не може на 100 % да не се интересуваш какво мисли той, само че въпреки всичко няма да изживяваш всяка негова дума толкоз доста. И неговите рецензии няма да бележат душeвността ти и да повлияят на самочувствието ти.

Няма по-голяма приятност от тази да живееш живота си без да си подвластен от непознатото мнение, което по този начин или другояче единствената му цел е да съсипе живота ти. Да се интересувате от непознатото мнение също не е изключително удобно и целесъобразно. Дори и да си най-хубавият, постоянно ще се откри някой, който няма да те хареса. Невъзможно е да се харесваш на всички, също както и ти не харесваш всички, нали?

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР